Finnish Countryside Barn Wedding in Orivesi

SANNA + TOPI

Orivesi hääkuvaaja | Längelmäen kirkko häät | Orivesi latohäät | Orivesi hääkuvaus

.

“Sanna is adventurous and restless, but she has found peace in Topi: the safe place where it feels good to be, year after year.”
– Tytti, Sanna’s bridesmaid.

Sanna is a friend I met during this woodland styled shoot we planned together with Erika, the fabulous floral artist behind Helmivilakko. She is fun, warm hearted, kind, adventurous, considerate, and so very beautiful. I had the most fun times photographing her during the shoot.  Naturally, when she got engaged later that winter, I knew I badly wanted to document her wedding.

Sanna and Topi’s wedding took place in Topi’s grandparents home in Längelmäki, Orivesi, a region of Finland with stunning countryside. The beautiful pink house had been Topi’s childhood summer place, a house with so much meaning for the couple. The ceremony took place in Längelmäen kirkko, and Sanna wore (part of) her grandmother’s dress. 

This is Sanna and Topi’s story:

Tapasimme vuonna 2011 Tampereen ammattikorkeakoulussa päätyessämme samalle vuosikurssille. Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä, vaikka välillä olemme asuneet eri maissa, on meille aina ollut selvää, että yhdessä ollaan.

Olimme jo pitkään puhuneet naimiseen menosta ja avioliitosta, mutta Sannan muuttaessa Lontooseen opiskelemaan, halusimme molemmat odottaa, kunnes hetki on oikea. Vuoden päästä Topi muutti myös Lontooseen ja silloin alkoi ajatus kosimisesta kyteä. Viime jouluna, kun olimme molemmat joululomalla Suomessa, Topi päätti, että nyt on oikea aika kosia. Siinä sitten, jouluaattona läheisten ympärillä Topi kysyi, että haluatko jatkaa tätä elämän matkaa yhdessä ja tuletko vaimokseni.

Valmistelut

Häävalmistelut aloitimme heti seuraavana päivänä kihloihin menosta. Olimme jo ennen kihlausta puhuneet, että Topin isovanhempien koti olisi meille täydellinen hääpaikka. Kaunis vaaleanpunainen talo sijaitsee Längelmäellä, Orivedellä, upeissa maalaismaisemissa. Isonvanhempien koti on toiminut Topin lapsuuden kesäpaikkana sekä sinne perhe on kokoontunut aina viettämään jouluja. Meille oli tärkeää, että hääpaikka olisi meille erityinen paikka, jolla on tarina.

Meillä oli vain reilut kahdeksan kuukautta aikaa järjestää häät ja ulkomailla asuminen toi kuvaan omat haasteensa. Meillä oli onneksi selvät sävelet siitä millaiset häät haluamme ja aloimme heti hoitamaan kiireellisimpiä asioita. Morsiamen puku oli kärkilistalla ja Sanna ottikin heti yhteyttä Pukunin Saara Kuusjärveen, että ehtisikö hän ottamaan vielä yhden puvun ensi kesälle. Sanna halusi käyttää puvussa mummonsa kaksiosaista hääpukua ja Saara onnistui täydellisesti toteuttamaan toiveet. Hyviä ideoita oli niin monia, että päädyttiin lopulta tekemään kaksi pukua. Vihkiminen tapahtuisi mummon häähameessa, johon Saara teki kauniin pitsisen yläosan ja hääjuhlaan tuli 3D-pitsistä tehty hame ja yksinkertainen naru-olkaiminen toppi.

Teimme pitkälti kaikki valmistelut itse ja talkoovoimin eikä läheisten apua voi korostaa tarpeeksi. Meillä oli ympärillämme aivan ihania ihmisiä, ketkä tekivät meidän hääpäivästämme täydellisen. Tämän lisäksi ystäväpiiristä löytyi monenlaista osaamista ja sitä kautta löytyikin floristi (ihana Helmivillakko!), graafinen suunnittelija, kampaaja sekä valokuvaaja.

sulhanen kengät sulhanen rintakukka sulhanen ja bestmanit sulhanen kengät sulhanen ja bestmanit pukuni hääpuku pukuni hääpuku morsian ja kaasot morsian ja kaasot morsian ja kaasot pukuni hääpuku helmivillakko morsiuskimppu häät first look kuvat häät first look kuvat häät first look kuvat häät first look kuvat häät first look kuvat Hääkuva Orivesi Hääkuva Orivesi Orivesi HääkuvaajaOrivesi Hääkuvaaja Orivesi Hääkuvaaja Orivesi Häät Orivesi Häät Orivesi Häät Orivesi Hääkuvaus Orivesi Hääkuvaus Orivesi Hääkuvaus ST030 Häävalokuvaus Orivesi Häävalokuvaaja Orivesi Häävalokuvaus Orivesi Häävalokuvaaja Orivesi Häävalokuvaaja Orivesi kaunis morsian morsiuskimppu Morsiuskimppu helmivillakkohelmivillakko morsiuskimppu Häävalokuvaus Orivesi Häävalokuvaaja Orivesi vihkiminen kirkossa Orivesi seurakunta vihkiminen Orivesi vihkiminen vihkiminen kirkkossa vihkiminen Längelmäen kirkko Längelmäen kirkko häät Orivesi seurakunta häät Orivesi vihkiminenLängelmäen kirkko Längelmäen kirkko häät Längelmäen kirkko häät Orivesi seurakunta Orivesi seurakunta Orivesi seurakunta hääpotrettikuvaus hääpotrettikuvaus Maria Hedengren Photography hääpotretit Häävalokuvaaja Orivesi kesähäät.jpg Maria Hedengren PhotographyHäät Orivedellä Helmivillakko-Morsiuskimppu-ja-morsian hääpotretit kaunis morsian Helmivillakko Morsiuskimppu

Juhlat

Saavuimme juhlapaikalle hääseurueen kanssa jo perjantaina, jolloin laitoimme juhlapaikalla viimeiset hommat kuntoon. Varsinaisena juhlapaikkana toimi pihassa oleva halli jota oli tyhjennetty ja siivottu talkoovoimin koko kesän. Perjantaina laitoimme vielä pihan kuntoon sekä koristelimme tilan. Muistamme ikuisesti, kun perjantai-iltana valmistelujen jälkeen istuimme kaasojen sekä bestmanien kanssa juhlapaikalla ja puhuimme tulevasta päivästä. Katselimme valmista juhlapaikkaa ja mietimme vain, kuinka huomenna juhlimme oikeasti täällä häitämme. Olimme niin valtavan onnellisia, sekä kiitollisia näille ihanille ihmisille, jotka olivat olleet kanssamme ja tukena tämän matkan ajan ja huomenna alkaisi uusi kappale meidän elämässämme. Valmistelut olivat vieneet paljon aikaa sekä vaivaa kun muutimme varastohallin juhlapaikaksi, mutta se oli kaikki sen arvoista.

Halusimme hääjuhlista rennot, tyylikkäät ja ennen kaikkea meidän näköiset. Halusimme, että tunnelma on lämmin ja iloinen ilman turhaa ”pönötystä”. Meille oli tärkeää pitää päivän ohjelma mahdollisimman vapaana ja kiireettömänä, jotta pystymme nauttimaan päivästä eikä juhla menisi ohi vain suorittaessa. Päätimme toteuttaa ruokailun eri ruokapisteiden muodossa, josta vieraat saivat sitten vapaasti hakea, ja ruokailla pystyi joko sisällä tai ulkona. Meillä oli myös kakkubuffetti perinteisen hääkakun sijaan. Koimme ruokailun vapauttamisen rentouttavan juhlaa ja mahdollisti sen, että pystyimme juttelemaan kaikkien vieraiden kanssa. Juhlassamme oli paljon ihania, koskettavia puheita jotka olivat ehdottomasti yksi häiden kohokohta ja ne huipentuivat sulhasen kauniiseen puheeseen.

Koko hääpäivän ajan meillä oli molemmilla ihanan kiireetön olo ja pystyimme nauttimaan joka hetkestä. Olemme iloisia, että pidimme päämme monessa asiassa ja uskalsimme järjestää hieman perinteistä poikkeavat, meidän näköiset häät. Tuleville hääpareille vinkiksi, että muistakaa aina, että kyseessä on teidän juhlanne ja muistakaa nauttia päivästä, turhia stressaamatta. Meidänkin päivään mahtui, jos jonkinlaista kommellusta, mutta lopulta se mitä muistoihin jää on se rakkaudentäyttämä tunnelma ja ne ihmiset ympärillä.

häät takapihalla greeting guests at wedding greeting guests at wedding ST070-backyard-wedding Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com häät takapihalla latohäät seating chart latohäät latohäät häät takapihalla häät takapihalla backyard wedding Finlandbarn wedding Finland barn wedding Finland barn wedding Finland kids and bridesmaids bestmanit tanssi kids and bridesmaids bestmanit tanssi kaasot ja bestmanit kaasot ja bestmanit hääpotrettikuvaus kaasot ja morsian kaasot ja morsian sulhanen ja bestmanit häät takapihalla Häät Orivedellä Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com hääpotrettikuvaus wedding photographer Orivesi Finland barn wedding bestmanit latohäätisän puhe äidin puhe äidin puhe bestmanin puhe kasso puheeseen kaaso puheeseen guests at barn wedding wedding barn in Finland wedding photographer Orivesi Finland Häät Orivedellä Maria Hedengren Photography Häät Orivedellä Häät järven rannalla kesähäät järven rannalla kesähäät Orivesi Häät järven rannalla kesähäät järven rannallasulhasen puhe sulhasen puhe häätanssi häätanssi häätanssi häätanssi häätanssi latohäät

Orivesi hääkuvaaja | Orivesi latohäät | Orivesi hääkuvaus | Längelmäen kirkko häät 

Valokuvaaja | Orivesi hääkuvaaja 

Olimme päättäneet, että haluamme häissämme panostaa kuviin, sillä ne jäisivät meille ikuiseksi muistoksi päivästä. Maria Hedengren oli Sannalle valokuvaajana tuttu ja hyvin nopeasti päädyimme siihen, että Maria on meille oikea kuvaaja. Kuvista tulikin aivan upeita ja olemme iloisia, että varasimme kuvaukselle hyvin aikaa. Juhlapaikan läheltä löytyi paljon kuvauspaikkoja ja saimmekin otettua kuvia monessa eri miljöössä. Suosittelemme ehdottomasti osan kuvien ottamista ennen vihkimistä sillä se säästää aikaa ja me olimme rennompia, kun ei ollut kiire mihinkään muualle. Meillä oli myös videokuvaaja taltioimassa päivämme ja sitäkin suosittelemme ehdottomasti myös muille hääpareille.

“Thank you so much <3 So so many lovely photos! We are beyond happy that we chose you to capture our wedding. <3
Thank you again.”
 – Sanna

Ceremony: Längelmäen kirkko häät | Party: Groom’s grandparents home in Längelmäki | Orivesi häät | Wedding dress: Pukuni | Bride’s Shoes: Balenciaga & The Gardenia Copenhagen | Rings: Bride’s engagement ring Aitokulta, wedding band Anna Sheffield, grooms ring Tillander | Groom’s suit: Räätäli Studio BQ | Flowers: Helmivillakko | Catering: Vallesmanni & Maka Sushi | Cake: Bööna & Café Herkkuhetki | Band: Dj Lars Bögel | Stationery: Eveliina Mikkonen

COMMENTS

Everything about this is so so beautiful. Loving all the pastel tones!

Incredible wedding such a beautiful setting and captured beautifully.

ADD A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.